Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

12 сеп 2016

Победникот на натпреварот за мини-видео на фестивалот „Off-Courts“ во Трувил

Победникот на натпреварот за мини-видео на фестивалот „Off-Courts“ во Трувил

Бруно Велјановски е победникот на второто издание на натпреварот за мини-видео организиран од Францускиот институт во Скопје во рамките на Францускиот филмски фестивал FFF.mk.

2 јул 2016

Mладите од целиот свет и културните права како фактор за мир

Mладите од целиот свет и културните права како фактор за мир

На шеснаесеттото издание на Универзитет на мирот присуствуваа 25 млади од Франција, Русија, Канада, Мароко, Мадагаскар, Гвинеја, Того, Камерун и тројца учесници од Македонија. 

18 јун 2016

Младите и слободата на изразување во центарот на вниманието на FFF.mk!

 Младите и слободата на изразување во центарот на вниманието на FFF.mk!

Деветтото издание на Францускиот филмски фестивал во Македонија, уште еднаш ја олицетвори страста кон создавањето уметност, младите и слободата на изразување. Од 15 до 18 јуни 2016 година, Францускиот институт во Скопје ѝ понуди на македонската публика богата програма со актуелна тематика.

14 јун 2016

Втора резиденција на македонски уметник во Нормандија

Втора резиденција на македонски уметник во Нормандија

Ана Лазаревска, уметник и фотограф од Македонија беше на 3 неделна уметничка резиденција во Нормандија од 13 јуни до 2 јули 2016 година во Регионалниот културен центар „2angles“ во Флер. 

21 мај 2016

Изложба за „Културното наследство на Дебарскиот регион“

Изложба за „Културното наследство на Дебарскиот регион“

Од 20 мај 2016 година, Центарот за одржлив развој на заедницата од Дебар свечено ја отвори изложбата посветена на културното наследство на регионот и неговите природни богатства. Во рамките на изложбата беа изложени и приватните збирки на граѓаните од регионот. 

RSS
12345678910Last