Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

25 јул 2017

Универзитет на мирот во Каен – Повик за учесници

Универзитет на мирот во Каен – Повик за учесници
Од 2009 година, Институтот за човекови права и мир во Каен го организира Универзитетот на мир за триесет студенти од целиот свет кои сакааат да го усовршат своето образование во насока на мирот. „Преговори за мир“, „Град и мир“, „Културни права - фактори за мир?“ се неколку од темите кои беа опфатени претходните години. 

6 фев 2017

Нови волонтери во Канцеларијата на АЛДА Скопје

Нови волонтери во Канцеларијата на АЛДА Скопје

По втор пат канцеларијата на Соработката помеѓу Нормандија и Македонија ќе биде домаќин на двајца волонтери од Франција во рамките на програмата „Еразмус +“.

15 јан 2017

Училиштен проект „ Сеќавање и археологија на Источниот фронт“

Училиштен проект „ Сеќавање и археологија на Источниот фронт“
Активностите по повод стогодишнината од Првата светска војна продолжуваат во 2016 година со училишниот проект посветен на историјата на фронтот од Првата светска војна во Македонија. Проектот го спроведуваат професорите од средното училиште Мермоз од Вир и Гимназија „Јосип Броз Тито“ Битола.

30 ное 2016

16то издание на Самитот на Франкофонија на Мадагаскар

16то издание на Самитот на Франкофонија на Мадагаскар

16-тото издание на Самитот на Франкофонија се одржа од 22 до 27 ноември 2016 година на Мадагаскар. Катица Јанева од Канцеларијата на Соработката помеѓу Нормандија и Македонија во Скопје беше дел од Самитот како член на Комитетот за изработка на младинската стратегија за млади франкофони, како и дел од македонската делегација.

28 окт 2016

Саем за студии и туризам во Франција за младите Македонци

Саем за студии и туризам во Франција за младите Македонци

Како и секоја година, младите од Македонија имаа можност да ги откријат можностите за студирање во Франција и во странство.
Оваа година, саемот за студии во странство, организиран од Францускиот институт во Скопје се одржа на 27 октомври во Националната и универзитетска библиотека во Скопје.

RSS
12345678910Last