Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

2 ное 2015

Обука „ слобода на изразување и право на приватност на интернет“ во Каен

Обука „ слобода на изразување и право на приватност на интернет“ во Каен

Од 28 до 30 октомври 2015 година во Каен се одржа обука на тема „ слобода на изразување и право на приватност на интернет“ наменета за работници од образованието.

5 окт 2015

Француската Амбасада во Скопје доделува „Награда за човекови права“

Француската Амбасада во Скопје доделува „Награда за човекови права“

По повод Денот на човековите права Француската Амбасада во Скопје доделува „Награда за човекови права“ на македонско здружение чии активности се во доменот на промоција на човековите права во Македонија.

4 сеп 2015

Училиште за човекови права за млади : можност за размени на тема „Говор и дела од омраза“

Училиште за човекови права за млади : можност за размени на тема „Говор и дела од омраза“
Од 24 до 31 август 2015 година се одржа Училиштето за човекови права во Охрид на кое присуствуваа 24 млади од Франција и Македонија. 

12 авг 2015

Меѓународниот ден на младите : Младите во преден план!

Меѓународниот ден на младите : Младите во преден план!
100 млади годишно се активни во рамки на соработката помеѓу Долна Нормандија и Македонија. Активностите кои се одвиваат во рамки на соработката се разноврсни и на различни теми и вклучуваат формално и неформално образование како и мобилност на млади.

14 јул 2015

Универзитетот на мирот 2015: младите дебатираат на темата „Преговори за мир“

Универзитетот на мирот 2015: младите дебатираат на темата „Преговори за мир“
Од 6 до 12 јули, педесетина млади од сите страни на светот, меѓу кои пет учесници од Македонија, се сретнаа во Каен, Долна Нормандија за да дебатираат на темата „Преговори за мир“.
RSS
12345678