Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

20 окт 2016

Европскиот волонтерски сервис во Скопје : Искуството од волонтерско гледиште

Европскиот волонтерски сервис во Скопје : Искуството од волонтерско гледиште

АЛДА Скопје беше домаќин на двајца волонтери од Франција во периодот од јуни 2015 до јули 2016 година. Рафаел Галвез и Натали Баргез се двајца млади французи кои беа дел од проектот на Европскиот волонтерски сервис (ЕВС) во канцеларијата на АЛДА во Скопје. Тие работеа на проектот „Волонтери за европско сеќавање“, поддржан од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Двајцата ЕВС волонтери гостуваа во АЛДА Скопје како дел од програмата „Еразмус +“, која е финансирана од Европската комисија.

7 окт 2016

Иф и Дебар подготвуваат стручни обуки во областа на туризмот и хотелиерството

Иф и Дебар подготвуваат стручни обуки во областа на туризмот и хотелиерството
Од 3 до 7 октомври 2016 година, Иф и Дебар имаа активна недела за време на посетата на делегацијата на Иф на Македонија со цел да ја разгледаат можноста за организирање на размена на обуки во областа на туризмот и хотелиерството. 

1 окт 2016

Слобода и приватност на интернет: Обука на професорите од средните училишта

Слобода и приватност на интернет: Обука на професорите од средните училишта
Професори од средните училишта во Скопје учествуваа на работилница која имаше за цел да ја подигне свеста за човековите права во дигиталниот простор. На оваа работилница тие се запознаа со методите за работа на оваа тема со нивните ученици.

30 сеп 2016

„Моето искуство на Фестивалот Off Courts во Трувил: навистина фантастично!“

„Моето искуство на Фестивалот Off Courts во Трувил: навистина фантастично!“
Интервју - Бруно Велјановски е победник на второто издание на натпреварот „Мини- видео“, организиран од Францускиот институт по повод Францускиот филмски фестивал „FFF.mk “.

23 сеп 2016

Студенти од Македонија студираат во Каен

Студенти од Македонија студираат во Каен

8 млади од Македонија ги започнаа нивните студии во Каен оваа година. Студентите се запишаа во прва година на Универзитетот во Каен, Нормандија на различни студиски програми: економија, медицина, информатика и инженерство. 

RSS
12345678910Last