Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

9 јул 2015

Повик за аплицирање

Повик за аплицирање
  Школа за човекови права за млади од 18 до 24 години

14 мај 2015

Универзитет на Мирот 2015 : повик за македонски учесници

Универзитет на Мирот 2015 : повик за македонски учесници
Од 6 до 12 јули 2015 во Каен, Долна Нормандија, ќе се одржи Универзитет на Мирот организиран од страна на Меѓународниот Институт за Човекови права и мир од Каен. 

6 фев 2015

Младите од Франција и Македонија со видео порака против дела од омраза

Младите од Франција и Македонија со видео порака против дела од омраза

На 30 јануари оваа година Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во соработка со Институтот за човекови права и мир од Каен, ја презентираа заедничкатата видео-порака против делата од омраза од младите во Франција и Македонија. 

17 дек 2014

Промовиран педагошкиот прирачник „Слобода на изразување и приватност во дигиталната ера“

Промовиран педагошкиот прирачник „Слобода на изразување и приватност во дигиталната ера“
На 11 декември за време на конференцијата „Е-општество: Човекови права на интернет“  беше промовиран Педагошкиот прирачник за работа со млади „Слобода на изразување и приватност во дигиталната ера“.

12 дек 2014

Десетта јубилејна Е-општество конференција: Човекови права на интернет

Десетта јубилејна Е-општество конференција: Човекови права на интернет

На 11 декември 2014 година се одржа меѓународната конференција Е-општество оранизирана од страна на Фондацијата Метаморфозис во соработка со Институтот за човекови права и мир во Каен. Конференцијата беше на тема „Човекови права на интернет - Слобода на изразување, говор на омраза и приватност во дигиталниот свет“.

RSS
12345678