Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

26 ное 2015

Обука за жените занаетчии

Обука за жените занаетчии

На 21 ноември 2015 година, во просториите на Културно информативниот центар во Скопје се одржа обука на тема “Како да се живее (и да се заработи) со занаетчиска дејност и одржливи активности”, организирана од здружението на граѓани Контрафор.

9 ное 2015

Макета на замокот Равале од Шербур презентиран во Велес

Макета на замокот Равале од Шербур презентиран во Велес
На 9 ноември 2015 година во Велес, градоначалникот на Велес и претставник од канцеларијата за соработка Долна Нормандија/Македонија ја промовираа репликата на замокот Равале, знаменитост на градот Шербур, во младинскиот парк во Велес.

6 ное 2015

Прва конференција во Македонија за Првата светска војна

Прва конференција во Македонија за Првата светска војна
На 5 и 6 ноември 2015 во Скопје, се одржа првата меѓународна конференција во Македонија, на тема: Првата светска војна во колективното сеќавање: размена на искуства од Балканот.

26 окт 2015

Трибина и изложба по повод „Деновите на француската култура во Дебар“

Трибина и изложба по повод „Деновите на француската култура во Дебар“

На 22 октомври 2015 година, започна традиционалната манифестација „Денови на Француската култура во Дебар“ како дел од проектот „Вкрстено наследство“ во рамките на Соработката Долна Нормандија – Македонија.

16 окт 2015

Прва конференција во Македонија за Првата светска војна

Прва конференција во Македонија за Првата светска војна
На 5 и 6 ноември 2015 во Скопје, се одржа првата меѓународна конференција во Македонија, на тема: Првата светска војна во колективното сеќавање: размена на искуства од Балканот.
RSS
12345678910Last