Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

26 ное 2015

Обука за жените занаетчии

Обука за жените занаетчии

На 21 ноември 2015 година, во просториите на Културно информативниот центар во Скопје се одржа обука на тема “Како да се живее (и да се заработи) со занаетчиска дејност и одржливи активности”, организирана од здружението на граѓани Контрафор.

9 ное 2015

Макета на замокот Равале од Шербур презентиран во Велес

Макета на замокот Равале од Шербур презентиран во Велес
На 9 ноември 2015 година во Велес, градоначалникот на Велес и претставник од канцеларијата за соработка Долна Нормандија/Македонија ја промовираа репликата на замокот Равале, знаменитост на градот Шербур, во младинскиот парк во Велес.

7 ное 2015

„Шепотењето на Антигона“ во изведба на младите од Иф, одиграна во Дебар и Струга

„Шепотењето на Антигона“ во изведба на младите од Иф, одиграна во Дебар и Струга

Од 3 до 7 ноември, младинска група од Иф престојуваше во Дебар, изведувајќи ја театарската претстава „Шепотењето на Антигона“ пред македонската публика. Оваа претстава е резултат на младински проект за соработка меѓу општините Дебар и Иф од францускиот регион Долна Нормандија.

26 окт 2015

Трибина и изложба по повод „Деновите на француската култура во Дебар“

Трибина и изложба по повод „Деновите на француската култура во Дебар“

На 22 октомври 2015 година, започна традиционалната манифестација „Денови на Француската култура во Дебар“ како дел од проектот „Вкрстено наследство“ во рамките на Соработката Долна Нормандија – Македонија.

22 окт 2015

Танчерки од Долна Нормандија на Регионалните денови на културата во Пелагонија

Танчерки од Долна Нормандија на Регионалните денови на културата во Пелагонија

Од 15 до 17 октомври 2015 година две танчерки од Долна Нормандија изведоа перформанс за македонската публика за време на Регионалните денови на културата во Пелагонија.

RSS
12345678910Last