Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

20 сеп 2016

2 млади од Франција ќе волонтираат во АЛДА Скопје

2 млади од Франција ќе волонтираат во АЛДА Скопје

АЛДА Скопје ќе ангажира 2 волонтери од Франција, кои ќе престојуваат во Македонија во период од 1 година во рамки на програмата Еразмус +. Избраните кандидати ќе волонтираат во канцеларијата за соработка помеѓу Долна Нормандија и Македонија во Скопје преку Европскиот волонтерски сервис. Изборот на француските кандидати кои ќе волонтираат во Скопје е во тек.

12 сеп 2016

Победникот на натпреварот за мини-видео на фестивалот „Off-Courts“ во Трувил

Победникот на натпреварот за мини-видео на фестивалот „Off-Courts“ во Трувил

Бруно Велјановски е победникот на второто издание на натпреварот за мини-видео организиран од Францускиот институт во Скопје во рамките на Францускиот филмски фестивал FFF.mk.

12 сеп 2016

Волонтирање преку Европскиот волонтерски сервис во Македонија. „Клучна година“ од животот на Јоан Шумахер

Волонтирање преку Европскиот волонтерски сервис во Македонија. „Клучна година“ од животот на Јоан Шумахер

На 13 август 2015 година, Јоан Шумахер се упати кон Македонија да го започне своето едногодишно волонтирање во рамките на Европскиот волонтерски сервис. По неговото враќање, ова дваесетгодишно момче од Ла Ферте-Масе одлучи да го сподели неговото искуство. 

8 јул 2016

Младинска размена: „Музиката која нè сплотува“

Младинска размена: „Музиката која нè сплотува“
Денеска, на 8 јули 2016 година, четириесет млади франкофони од четири земји, Белгија, островот Реунион (Франција), Македонија и Србија се собраа во Струга по повод младинска размена посветена на музиката.

8 јул 2016

„ИНФО СЕГА“ Кавадарци ги јакне своите капацитети во Италија

„ИНФО СЕГА“ Кавадарци ги јакне своите капацитети во Италија

Формиран во 2015 година, Младинскиот информативен центар „ИНФО СЕГА“ од Кавадарци е резултат на долгогодишната соработка на Коалицијата на младински организации СЕГА во рамки на програмата за соработка помеѓу Нормандија/Македонија. Коалиција СЕГА, како координатор на Инфо центарот во Кавадарци работи на постојано јакнење на капацитетите на своите младински работници. Неколку размени на добри практики со младински информативни центри од Нормандија веќе беа спроведени.

RSS
12345678910Last