Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

6 ное 2015

Прва конференција во Македонија за Првата светска војна

Прва конференција во Македонија за Првата светска војна
На 5 и 6 ноември 2015 во Скопје, се одржа првата меѓународна конференција во Македонија, на тема: Првата светска војна во колективното сеќавање: размена на искуства од Балканот.

16 окт 2015

Прва конференција во Македонија за Првата светска војна

Прва конференција во Македонија за Првата светска војна
На 5 и 6 ноември 2015 во Скопје, се одржа првата меѓународна конференција во Македонија, на тема: Првата светска војна во колективното сеќавање: размена на искуства од Балканот.

19 авг 2015

По стапките на Албер Лондр, незаборавно искуство за младите учесници

По стапките на Албер Лондр, незаборавно искуство за младите учесници

На 15 август 2015 година, по 10 дена во Македонија и 5 дена во Албанија, патувачкиот семинар “По стапките на Албер Лондр” посветен на Источниот фронт за време на Првата светска војна се заврши со многу позитивни импресии од страна на младите учесници како и професионалците кои ги придружуваа.

12 авг 2015

Меѓународниот ден на младите : Младите во преден план!

Меѓународниот ден на младите : Младите во преден план!
100 млади годишно се активни во рамки на соработката помеѓу Долна Нормандија и Македонија. Активностите кои се одвиваат во рамки на соработката се разноврсни и на различни теми и вклучуваат формално и неформално образование како и мобилност на млади.

8 авг 2015

Голем интерес за семинарот „По стапките на Албер Лондр“ од страна на македонските медиуми

Голем интерес за семинарот „По стапките на Албер Лондр“ од страна на македонските медиуми
15 национални и локални македонски медиуми присуствуваа на прес конференцијата за семинарот „По стапките на Албер Лондр“ која се одржа во петок, 7 август 2015 година во Битола. 
RSS
12345678910Last