Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

9 дек 2014

Студенти и професори по право од Долна Нормандија на посета во Македонија

Студенти и професори по право од Долна Нормандија на посета во Македонија

На 9 декември 2014 година се одржа четвртoто издание на Денот на компаративно право во Франција и Македонија посветено на „Права на малолетници“.

5 дек 2014

Институтот за човекови права на Каен организира Ден на компаративно право во Скопје

Институтот за човекови права на Каен организира Ден на компаративно право во Скопје

На 9 декември ќе се одржи Денот на компаративно право во Скопје на тема „Права на малолетни лица“. 

5 дек 2014

Десетта меѓународна конференција е-Општество.мк

Десетта меѓународна конференција е-Општество.мк

Фондацијата Метаморфозис ќе ја одржи јубилејната десетта меѓународна конференција е-Општество.мк на 11 декември во Сити Хол, во Скопје. 

21 окт 2014

„Адвокатот и правната држава“ – обука за адвокатите од Македонија во Каен

„Адвокатот и правната држава“ – обука за адвокатите од Македонија во Каен

На 18 и 19 октомври 2014 година, неколку македонски адвокати престојуваа во Франција со цел да се сретнат со своите француски колеги и да разговараат за положбата на адвокатите во правниот систем на една држава.

26 авг 2014

Младите ја завршија обуката за човекови права и дела од омраза

Младите ја завршија обуката за човекови права и дела од омраза

На 25 август Школата за човекови права за млади ги додели сертификатите на 20 македонски и француски учесници. Оваа летна школа организирана од страна на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија и Институтот за човекови права и мир од Каен, која се одржа во Скопје, им овозможи на младите од Македонија и Франција да разменуваат мислења на темата „дела од омраза помеѓу младите по основ на етничка и религиозна припадност“ кај младите.

RSS
12345678