Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

2 окт 2015

Ароматични билки: природно наследство и размена на искуства и вештини

Ароматични билки: природно наследство и размена на искуства и вештини
На 2 октомври 2015 г. во Куманово се одржа завршната конференција во рамките на проектот „Ароматични и лековити растенија: вредност на природно наследство“.

18 сеп 2015

Соработката Долна Нормандија / Македонија го одбележува денот на заштита на културното наследство

Соработката Долна Нормандија / Македонија го одбележува денот на заштита на културното наследство

Изминатите 10 години, соработката Долна Нормандија / Македонија, заедно со своите партнери и соработници, внимателно ги следи случувањата од областа на културното наследство и работи на неговото зачувување и вреднување.

17 сеп 2015

Споделување искуства помеѓу занаетчии од Долна Нормандија и Македонија

Споделување искуства помеѓу занаетчии од Долна Нормандија и Македонија
На 16 септември 2015 година се одржа официјален состанок помеѓу двете партнерски организации Контрафор (Македонија) и Savoir-faire and Co (Долна Нормандија) во Регионалнито совет на Долна Нормандија. 

15 сеп 2015

Женски приказни – улогата на жената од минатото до денес

Женски приказни – улогата на жената од минатото до денес

Музеј на женски приказни е  проект произлезен од идејата да се истражи, согледа и (ре)афирмира улогата на жената во општествено-политичкиот, социјалниот и семејниот контекст од минатото до денес. 

25 авг 2015

Камп за климатски промени во рамки на проектот „Младите за пониски емисии на ЦО2“

Камп за климатски промени во рамки на проектот „Младите за пониски емисии на ЦО2“
Од 17 до 21 август 2015 година, петнаесет млади од Долна Нормандија и Македонија учествуваа на Кампот за климатски промени во Македонија. 
RSS
12345678910Last