Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

9 окт 2015

Краткометражниот филм на Костадин Лазаров на фестивалот Off Courts

Краткометражниот филм на Костадин Лазаров на фестивалот Off Courts
Во рамките на соработката помеѓу Францускиот институт во Скопје и Регионот Долна Нормандија, младиот Костадин Лазаров, добитник на првата награда на натпреварот „Моето прво џебно видео“, го претстави својот филм на фестивалот Off Courts 2015 во Трувил, Франција.

24 сеп 2015

Француска претстава во Македонскиот народен театар

Француска претстава во Македонскиот народен театар

Во петок, 26 септември 2015 г. француската претстава „Пардон“ ќе го доживее своето прво и единствено претставување пред македонската публика во Македонскиот народен Театар (МНТ). 

17 сеп 2015

Споделување искуства помеѓу занаетчии од Долна Нормандија и Македонија

Споделување искуства помеѓу занаетчии од Долна Нормандија и Македонија
На 16 септември 2015 година се одржа официјален состанок помеѓу двете партнерски организации Контрафор (Македонија) и Savoir-faire and Co (Долна Нормандија) во Регионалнито совет на Долна Нормандија. 

15 сеп 2015

Женски приказни – улогата на жената од минатото до денес

Женски приказни – улогата на жената од минатото до денес

Музеј на женски приказни е  проект произлезен од идејата да се истражи, согледа и (ре)афирмира улогата на жената во општествено-политичкиот, социјалниот и семејниот контекст од минатото до денес. 

10 сеп 2015

Иван Ивановски на уметничка резиденција во Долна Нормандија

Иван Ивановски на уметничка резиденција во Долна Нормандија

Од 5 до 20 октомври 2015 година, ќе се реализира првата резиденција на македонски ументик во рамки на соработката Долна Нормандија/Македонија.

RSS
12345678910Last