Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

18 јун 2016

Младите и слободата на изразување во центарот на вниманието на FFF.mk!

 Младите и слободата на изразување во центарот на вниманието на FFF.mk!

Деветтото издание на Францускиот филмски фестивал во Македонија, уште еднаш ја олицетвори страста кон создавањето уметност, младите и слободата на изразување. Од 15 до 18 јуни 2016 година, Францускиот институт во Скопје ѝ понуди на македонската публика богата програма со актуелна тематика.

15 мај 2016

Обука за младински работници во Струга

Обука за младински работници во Струга

Од 12 до 15 мај 2016 година, во Струга се одржа семинарот „The first step to become a Youth Worker“. За време на четиридневната обука 12 учесници од Македонија имаа можност да се запознаат со методите за анимирање на млади. Оваа обука беше организирана од Коалицијата СЕГА и спроведена од партнерите од Нормандија, здружението „Avril“ и организацијата „Maison pour tous - Léo Lagrange“ од Шербур.

13 мај 2016

Младите режисери се подготвуваат за натпреварот за „Мини-Видео“

Младите режисери се подготвуваат за натпреварот за „Мини-Видео“

Осум режисери аматери од Македонија учествуваа на подготвителната работилница за натпреварот „Слобода на изразување во мини-видео“ на 12 и 13 мај 2016 година. Работилницата ја организираше Францускиот институт во Скопје.

9 мај 2016

Средношколците од Кутанс во посета на Македонија

Средношколците од Кутанс во посета на Македонија

Во мај 2016 година, 22 ученици од средното стручно училиште „Ла Рокел“ од Кутанс ја посетија Битола каде се сретнаа со своите соученици од средното училиште Јосип Броз Тито. 

6 мај 2016

Учествувајте на Меѓународна летна школа во Македонија !

Учествувајте на Меѓународна летна школа во Македонија !

АЛДА и Соработката Нормандија - Македонија организираат Меѓународна летна школа од 25 до 30 јуни 2016 година во Битола.

RSS
12345678910Last