Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

5 авг 2015

« По стапките на Албер Лондр » во Скопје

« По стапките на Албер Лондр » во Скопје

Првиот дел од патувачкиот семинар „По стапките на Албер Лондр“ се одвиваше во Скопје од 1 до 5 август 2015 година.

31 јул 2015

Петто издание на патувачкиот семинар „По стапките на Албер Лондр“

Петто издание на патувачкиот семинар „По стапките на Албер Лондр“


12 млади од Франција, Албанија и Македонија, утре ќе ја започнат својата авантура како дел од патувачкиот семинар „По стапките на Албер Лондр“. Настанот традиционално по петти пат се организира од страна на програмата за мултилатерална соработка на територијални единици од Франција и Балканот.

6 јул 2015

Интернационалниот фестивал „Актерот на Европа“ инспириран од Првата светска војна

Интернационалниот фестивал „Актерот на Европа“ инспириран од Првата светска војна

Овогодишниот интернационален театарски фестивал “Актерот на Европа” организиран од страна на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА беше посветен на драмски дела инспирирани од Првата светска војна.

26 јун 2015

Завршна изложба од проектот „Европа овде – Европа таму“

Завршна изложба од проектот „Европа овде – Европа таму“
Во текот на изминатата година, Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА работеше на проект на тема фотографија и Сеќавања од Прва и Втора светска војна.

6 јун 2015

71 година од Денот-Д во Нормандија

71 година од Денот-Д во Нормандија
На 6ти јуни 2015 година се прославува 71 година од Денот Д, Истоварувањето на сојузничките сили на брегот на Нормандија.
RSS
12345678910Last