Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

20 авг 2014

Започнува Школата за човекови права во Скопје

Започнува Школата за човекови права во Скопје

На 19 август, 20 млади од Долна Нормандија и Македонија учествуваа на официјалното отварање на „Школата за човекови права за младите од Република Македонија и Франција“ во Скопје. Летната школа е на тема „дела од омраза помеѓу младите по основ на етничка и религиозна припадност“. 

25 јул 2014

Универзитетот на мир 2014 во Каен : незаборавно искуство за младите учесници

Универзитетот на мир 2014 во Каен : незаборавно искуство за младите учесници

Оваа година Македонија се претстави на Универзитетот на мирот со 7 учесници, 2 говорници и 1 македонски филм. Универзитетот на мирот 2014 организиран од страна на Институтот за човекови права и мир во Каен поттикна богати дебати и размени.

14 јул 2014

Отворен повик за Учество на Школа за човекови права за млади

Отворен повик за Учество на Школа за човекови права за млади

Во рамки на соработката помеѓу Долна Нормандија и Македонија Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија (МХК) и Институтот за човекови права и мир од Каен, Франција организираат Школа за човекови права за млади од двете држави.

8 јул 2014

Наставниците успешно ја завршија обуката за слобода на говор и приватност на интернет

Наставниците успешно ја завршија обуката за слобода на говор и приватност на интернет

Обуката за наставници организирана од страна на фондацијата Метаморфозис и Меѓународниот институт за човекови права и мир, која се одржа во Каен од 17 до 19 јуни, обедини наставници и експерти од двете територии кои работат со млади на тема слобода на говор и приватност на интернет.

8 јул 2014

Универзитетот на мирот 2014 започна

Универзитетот на мирот 2014 започна

На 6ти јули, седумте учесници од Македонија со голем ентузијазам и жед за знаење заминаа за Каен. Универзитетот на мирот 2014 година се отвори со неофицијална средба на која што учесниците од сите земји се запознаа и имаа можност да ги споделат своите мислења и очекувања од Универзитетот.

RSS
12345678