Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

12 авг 2015

Меѓународниот ден на младите : Младите во преден план!

Меѓународниот ден на младите : Младите во преден план!
100 млади годишно се активни во рамки на соработката помеѓу Долна Нормандија и Македонија. Активностите кои се одвиваат во рамки на соработката се разноврсни и на различни теми и вклучуваат формално и неформално образование како и мобилност на млади.

5 авг 2015

« По стапките на Албер Лондр » во Скопје

« По стапките на Албер Лондр » во Скопје

Првиот дел од патувачкиот семинар „По стапките на Албер Лондр“ се одвиваше во Скопје од 1 до 5 август 2015 година.

1 јул 2015

Здружението Контрафор започна со проектот „Жените во малите занаетчиски бизниси“

Здружението Контрафор започна со проектот „Жените во малите занаетчиски бизниси“
Здружението Контрафор е еден од новите партнери во рамки на соработката Долна Нормандија/Македонија. 

1 јун 2015

Учениците од Велес во посета на Долна Нормандија

Учениците од Велес во посета на Долна Нормандија
Од 11 до 17 мај 2015 г. учениците од средните училишта „Кочо Рацин“, „Коле Недлковски“, „Јовче Тесличков“ и „Димитрија Чуповски“ од Велес беа во посета на Долна Нормандија.

30 јан 2015

100 годишнина од Прва светска војна во Македонија: заеднички пристап за одбележување

100 годишнина од Прва светска војна во Македонија: заеднички пристап за одбележување
На 29 јануари 2015 во Скопје се одржа средба на чинители на тема „Прва светска војна во Македонија“. 
RSS
First234567891011Last