Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

25 авг 2015

Камп за климатски промени во рамки на проектот „Младите за пониски емисии на ЦО2“

Камп за климатски промени во рамки на проектот „Младите за пониски емисии на ЦО2“
Од 17 до 21 август 2015 година, петнаесет млади од Долна Нормандија и Македонија учествуваа на Кампот за климатски промени во Македонија. 

12 авг 2015

Меѓународниот ден на младите : Младите во преден план!

Меѓународниот ден на младите : Младите во преден план!
100 млади годишно се активни во рамки на соработката помеѓу Долна Нормандија и Македонија. Активностите кои се одвиваат во рамки на соработката се разноврсни и на различни теми и вклучуваат формално и неформално образование како и мобилност на млади.

10 авг 2015

Младинска размена преку создавање на театарска претстава

Младинска размена преку создавање на театарска претстава
На 3 август 2015 година, во Долна Нормандија започна меѓукултурна размена на осум млади од Дебар и осум млади од градовите Иф и Флери (Долна Нормандија).

6 јул 2015

Интернационалниот фестивал „Актерот на Европа“ инспириран од Првата светска војна

Интернационалниот фестивал „Актерот на Европа“ инспириран од Првата светска војна

Овогодишниот интернационален театарски фестивал “Актерот на Европа” организиран од страна на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА беше посветен на драмски дела инспирирани од Првата светска војна.

1 јул 2015

Здружението Контрафор започна со проектот „Жените во малите занаетчиски бизниси“

Здружението Контрафор започна со проектот „Жените во малите занаетчиски бизниси“
Здружението Контрафор е еден од новите партнери во рамки на соработката Долна Нормандија/Македонија. 
RSS
First234567891011Last