Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

25 апр 2015

Повик за млади новинари, фоторепортери и блогери

Повик за млади новинари, фоторепортери и блогери
Доколку ве интересира истражувачко новинарството или фоторепортерството ве повикуваме да ни се придружите на патувачкиот семинар „По стапките на Албер Лондр“.

24 апр 2015

Отворање на изложбата : ФРОНТОТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Отворање на изложбата : ФРОНТОТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
Сабота 25 април 2015 | 13:30 часот
Галерија „Остен“ (8-ма Ударна Бригада, бр.2)

10 апр 2015

Соработката на средните училишта од Лизје и Тетово продолжува

Соработката на средните училишта од Лизје и Тетово продолжува
Од 1 до 10 парил 2015 г., учениците од средното училиште од Лизје дојдоа во посета на средното училиште во Тетово.

25 мар 2015

Средношколци од Битола во посета на Долна Нормандија

Средношколци од Битола во посета на Долна Нормандија
Од 19 до 27 март 20 ученици од средното училиште „Јосип Броз Тито“ од Битола ќе ја посетат Долна Нормандија благодарејќи на нивната долга и богата соработка со стручното училиште „Жан Мермоз“ од Вир.

25 мар 2015

Конференција на тема Прва светска војна

Конференција на тема Прва светска војна

На 26 март ќе се одржи Конференција на тема „Сојузничките сили на Истокот: од поразот на Дарданелите до крајната победа (1914-1918)”. Настанот започнува во 18 часот во просториите на ЕУ Инфо центар во Скопје.

RSS
First234567891011