Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

27 ное 2014

Денови на француската култура во Дебар

Денови на француската култура во Дебар
Оваа година, за прв пат во Дебар се одржуваат Деновите на француската култура во организација на Центарот за одржлив развој на заедницата. 

18 ное 2014

Студенти по фотографија од Македонија во посета на Каен

Студенти по фотографија од Македонија во посета на Каен

Од 11 до 17 ноември, 4 студенти по фотографија од Универзитетот за аудиовизуелни го посетија Каен. Целта на оваа посета беше да се инспирираат за своите фотографии од локациите посветени на сеќавање на Првата и Втората светска војна во Каен.

4 ное 2014

Студиска посета во Нормандија „Меморијалниот туризам, потенцијал за локален развој“

Студиска посета во Нормандија „Меморијалниот туризам, потенцијал за локален развој“

По повод 100 годишнината од Првата светска војна и значајните траги кои се сè уште видливи на нашата територија во рамки на децентрализираната соработка помеѓу Македонија и Долна Нормандија, претставници од општините и граѓанскиот сектор ќе работат на темата меморијален туризам. 

22 сеп 2014

„Музеј на женски приказни” на Регионалните денови на културата во Пелагонија

„Музеј на женски приказни” на Регионалните денови на културата во Пелагонија

Денес, на отворањето на Регионалните денови на културата во Пелагонија, во Битола, како дел од редовната програма ќе се одржи дискусија со Сенка Атанасова, доктор по филозофски науки и Ирена Цветковиќ, докторант по родови студии, на темата „Музеј на женски приказни”, организирана од страна на Локомотива, во соработка со дебатното кино „Контра-Кадар“.

19 сеп 2014

Делегација од областа на заливот Мон Сен Мишел во официјална посета на регионот Пелагонија

Делегација од областа на заливот Мон Сен Мишел во официјална посета на регионот Пелагонија

Делегација од областа на заливот Мон Сен Мишел беше во официјална посета на регионот Пелагонија од 16 до 18 септември. Се реализираа работни средби на претставници на Мешаниот синдикат на Областа на заливот Мон Сен Мишел со претставници на општини (градоначалници и советници) и културни институции од регионот Пелагонија.

RSS
First3456789101112