Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

28 мар 2016

Соработката Нормандија - Македонија го прослави Денот на Франкофонијата!

Соработката Нормандија - Македонија го прослави Денот на Франкофонијата!

Соработката Нормандија - Македонија го прослави Денот на Франкофонијата заедно со Францускиот институт во Скопје на настанот организиран на 19 март 2016 година во Скопје. Денот на Франкофонијата организиран од страна на Францускиот институт во Скопје имаше разновидна програма во која можеше да најде по нешто за сите љубители на францускиот јазик и култура.

16 фев 2016

Кампања „Право на младинско информирање - Информирај се СЕГА!“

Кампања „Право на младинско информирање - Информирај се СЕГА!“

Kампањата за информирање на младите „Право на младинско информирање - Информирај се СЕГА!“ започна на 1 декември 2015 година. Оваа кампања ја започна Коалицијата СЕГА и нејзините членови, информативните центри во Прилеп и Кавадарци, во соработка со Националната агенција за млади и спорт.

2 фев 2016

Приватност и слобода на изразување на интернет – подигање на свеста кај младите

Приватност и слобода на изразување на интернет – подигање на свеста кај младите

Од декември 2015 година до февруари 2016 година, беа организирани работилници за подигање на свеста за заштита на приватноста и слободата на изразување на младите на интернет.  Работилниците се одржаа во Македонија, од страна на Метаморфозис.

8 јан 2016

Конкурс за избор на лого за кампањата „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА!“

Конкурс за избор на лого за кампањата „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА!“
Нашиот македонски партнер за младински прашања ги повика младите луѓе од 14-29 години да се вклучат во процесот на креирање на лого.

15 дек 2015

Обука на младински работници во Долна Нормандија

Обука на младински работници во Долна Нормандија

Од 6 до 13 декември 2015 година во Сиувил, Долна Нормандија се оддржа обука на младински работници на која учествуваа претставници од дваесетина европски младински организации од Франција, Унгарија, Германија, Шпанија, Норвешка, Обединетото Кралство, Полска и Македонија.

RSS
First3456789101112Last