Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

12 мар 2015

Државниот Секретар за поранешни борци и историски настани на Франција во посета на Македонија

Државниот Секретар за поранешни борци и историски настани на Франција во посета на Македонија
Од 9 до 11 март 2015 г. Државниот Секретар за поранешни борци и историски настани при француското Министерство за одбрана, Жан-Марк Тодешини беше во официјална посета во Македонија.

3 фев 2015

Општината Новаци ќе работи со општина од Долна Нормандија на тема Прва светска војна

Општината Новаци ќе работи со општина од Долна Нормандија на тема Прва светска војна

Општина Новаци ќе работи со општината Коломбел од Долна Нормандија на заеднички проект за одбележување на 100 годишнината од Првата светска војна. 

30 јан 2015

100 годишнина од Прва светска војна во Македонија: заеднички пристап за одбележување

100 годишнина од Прва светска војна во Македонија: заеднички пристап за одбележување
На 29 јануари 2015 во Скопје се одржа средба на чинители на тема „Прва светска војна во Македонија“. 

18 ное 2014

Студенти по фотографија од Македонија во посета на Каен

Студенти по фотографија од Македонија во посета на Каен

Од 11 до 17 ноември, 4 студенти по фотографија од Универзитетот за аудиовизуелни го посетија Каен. Целта на оваа посета беше да се инспирираат за своите фотографии од локациите посветени на сеќавање на Првата и Втората светска војна во Каен.

11 ное 2014

Комеморација на Првата светска војна на француските гробишта во Битола

Комеморација на Првата светска војна на француските гробишта во Битола

11 ноември, датумот кој го означува крајот на Првата светска војна ќе биде обележан на различен начин од страна на секоја нација во светот, но, со една јасна и значајна порака за мир

RSS
First234567891011