Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

4 јун 2015

Изложбата OBSERVATIONS : LIGHT, успешна уметничка размена помеѓу Македонија и Долна Нормандија

Изложбата OBSERVATIONS : LIGHT, успешна уметничка размена помеѓу Македонија и Долна Нормандија

Изложбата OBSERVATIONS : LIGHT беше резултат од тригодишна работа на уметницата Флер Елуин во рамки на соработката Долна Нормандија / Македонија.

12 мај 2015

Работилница-натпревар „Mоето прво мини видео“

Работилница-натпревар „Mоето прво мини видео“
Работилницата Mоето прво мини видео“ е совршена можност за сите љубители на креативното изразување пеку новите медиуми и технолошки алатки. 

29 апр 2015

Македноски драмски автори и режисери на уметничка размена во Каен

Македноски драмски автори и режисери на уметничка размена во Каен
Од 29 април до 30 мај 2015 г. во Каен се одржува 18то издание на фестивалот „Пишување и режија, денес“ кое е оваа година посветено на Макеоднската драматургија.

11 мар 2015

Изложба инспирирана од Македонија во Каен

Изложба инспирирана од Македонија во Каен

Изложбата Промоција на Алексис Дебеф беше отворена на 7 март 2015 година во Каен. 

10 дек 2014

Appel à projets artistiques de la Région Basse-Normandie et de l’Institut Français

Appel à projets artistiques de la Région Basse-Normandie et de l’Institut Français
Grâce son partenariat avec l’Institut français de Paris, la Région Basse-Normandie soutient chaque année les échanges artistiques internationaux des artistes bas-normands.
RSS
First3456789101112