Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

14 дек 2015

Проектот „По стапките на Албер Лондр“, емитуван на TV5 Monde

Проектот „По стапките на Албер Лондр“, емитуван на TV5 Monde
Во август 2015, проектот „По стапките на Албер Лондр“ се реализираше во Македонија и Албанија. Во текот на две недели, учесниците на проектот, идни и веќе искусни новинари дискутираа на тема на Балканот и Сеќавањата од Првата светска војна во регионот.

11 дек 2015

Универзитетот од Каен во Македонија: средби и перспективи за академска соработка

Универзитетот од Каен во Македонија: средби и перспективи за академска соработка

Од 6 до 10 декември 2015 година, претставницина Секторот за меѓународна соработка на Универзитетот во Каен, се во посета на Македонија со цел да воспостават можна соработка со македонските универзитети.

5 дек 2015

Интервју на Рафаел Галвез, волонтер во АЛДА Скопје

Интервју на Рафаел Галвез, волонтер во АЛДА Скопје

За да го одбележи Светскиот ден на Волонтирањето кој се оддржа на 5 декември 2015, Рафаел Галвез, млад волонтер од Европскиот волонтерски сервис, го сподели со нас неговото едногодишно искуство како дел од организацијата АЛДА во Скопје.

27 ное 2015

Eдинаесетта меѓународна конференција е-Општество.мк на тема: „Слобода и приватност на интернет“

Eдинаесетта меѓународна конференција е-Општество.мк на тема: „Слобода и приватност на интернет“

Eдинаесеттата меѓународна конференција е-Општество.мк на темата: „Слобода и приватност на интернет“ ќе се одржи на 10 декември во Хотел Холидеј Ин, во Скопје, во организација на Фондација Метаморфозис.

11 ное 2015

Конференција на „Биди зелен“ во Францускиот институт во Скопје

Конференција на „Биди зелен“ во Францускиот институт во Скопје

На 11 ноември Францускиот институт во Скопје, во организација на Биди зелен, се одржа конференција за климатските промени како најава за COP 21, меѓународна конференција за заштита на животната средина, која ќе се одржи од 30 ноември до 11 декември 2015 година, во Париз.

RSS
First45678910111213Last