Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

22 мар. 2018

Општинските совети на млади на Иф и Дебар на студиска посета во Париз

Општинските совети на млади на Иф и Дебар на студиска посета во Париз

Во рамки на активностите помеѓу Иф и Дебар беше организирана студиска посета во Париз на младите претставници од Општинските совети на млади на Иф и Дебар од 6 до 10 март 2018 година. Активностите во оваа соработка се на тема млади и граѓанство и ги вклучуваат младите кои се активни во Општинските совети на млади на Иф и Дебар.

21 мар. 2018

Франкофонски фестивал за кратки репортажи за младите новинари

Франкофонски фестивал за кратки репортажи за младите новинари

Организацијата „По стапките на Албер Лондр" и Аудиовизуалниот клуб на Виши оваа година го организираат за прв пат Франкофонскиот фестивал за кратки репортажи во рамките на форумот „Новинарство и општество кој ќе се одржи од 21 до 24 ноември 2018 година во Виши, Франција

19 мар. 2018

Соработката помеѓу Нормандија – Македонија на меѓународната средба во Дижон

Соработката помеѓу Нормандија – Македонија на меѓународната средба во Дижон

Меѓународната  средба на партнерите  на мрежата Франција - Балкан се одржа на 16 и 17 март 2018 година во Дижон, Франција. На овој настан присуствуваа повеќе од 100 претставници на локалните самоуправи од Франција и земјите од Западен Балкан, претставници на партнерските организаци и млади луѓе кои се дел од соработка помеѓу двете територии. 

1 мар. 2018

Празникот “Chandeleur” одбележан во основното училиште „Славко Лумбарковски“ во Новаци

Празникот “Chandeleur” одбележан во основното училиште „Славко Лумбарковски“ во Новаци

По повод францускиот празник “Chandeleur” – Фестивалот на светлината или Сретение Господово кој се празнува на почетокот на месец февруари, во основното училиште „Славко Лумбарковски“ во Новаци се одржа презентација на значењето на овој празник и дегустација на палачинки на 20 февруари 2018 година. 

1 мар. 2018

Младинските работници: двигатели на промени во полето на Млади и младинско информирање

Младинските работници: двигатели на промени во полето на Млади и младинско информирање

Од 20 до 23 февруари 2018 година во Струга се одржа обука за обучувачи на тема “First step to become a youth worker” организирана од Коалиција на младински организации – СЕГА во партнерство со организацијата “Maison pour tous Léo Lagrange” од Нормандија.

RSS
12345678910Last