Search
fr-FRmk-MKsq-AL

Активности

1 мар. 2018

Празникот “Chandeleur” одбележан во основното училиште „Славко Лумбарковски“ во Новаци

Празникот “Chandeleur” одбележан во основното училиште „Славко Лумбарковски“ во Новаци

По повод францускиот празник “Chandeleur” – Фестивалот на светлината или Сретение Господово кој се празнува на почетокот на месец февруари, во основното училиште „Славко Лумбарковски“ во Новаци се одржа презентација на значењето на овој празник и дегустација на палачинки на 20 февруари 2018 година. 

25 авг. 2015

Camp environnemental dans le cadre du projet «Les jeunes en faveur de moins d’émissions de CO2»

Camp environnemental dans le cadre du projet «Les jeunes en faveur de moins d’émissions de CO2»
Du 17 au 21 août 2015, cinq jeunes de Basse-Normandie et dix jeunes macédoniens Scouts ont participé à un camp environnemental en Macédoine.

6 јул. 2015

Интернационалниот фестивал „Актерот на Европа“ инспириран од Првата светска војна

Интернационалниот фестивал „Актерот на Европа“ инспириран од Првата светска војна

Овогодишниот интернационален театарски фестивал “Актерот на Европа” организиран од страна на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА беше посветен на драмски дела инспирирани од Првата светска војна.

26 јун. 2015

Завршна изложба од проектот „Европа овде – Европа таму“

Завршна изложба од проектот „Европа овде – Европа таму“
Во текот на изминатата година, Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА работеше на проект на тема фотографија и Сеќавања од Прва и Втора светска војна.

5 фев. 2015

Општина Кавадарци – Локална Самоуправа

Општина - Кавадарци

Тема на која ќе работите :

  • Култура и културно наследство

Баран тип на структура за партнерство :

  • единици на локална самоуправа
RSS
1234